Υπάρχουν κάποια επαγγέλματα, όπως είναι οι μεταφραστές , οι σχεδιάστρες κοσμημάτων, οι αρθρογράφοι και οι συγγραφείς, που έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται από τον χώρο τους.

Το προηγούμενο διάστημα η τηλεργασία έγινε γνωστή σε πολλούς επαγγελματίες, οι οποίοι βρήκαν αρκετά θετικά στοιχεία και θέλουν να την υιοθετήσουν.

Έχω την εντύπωση πως πολλές εταιρείες θα προτιμήσουν την τηλεργασία γιατί πλέον αφορά πολλούς ανθρώπους, ενώ πολλοί εργόδότες θα διαπιστώσουν (αν δεν το έχουν ήδη κάνει) πως είναι προτιμότερα τα χρήματα του ενοικείου να τα επενδύσουν στην εταιρεία, στο μισθό των υπαλλήλων παρά σ΄ ένα κτίριο -ειδικά όταν η εργασία μπορεί άνετα να γίνεται από τον χώρο του εργαζομένου.

Αν το καλοσκεφτείς η τηλεργασία έχει αρκετά θετικά και τώρα που πέρασε η πίεση της καραντίνας μπορείς να τα αναγνωρίσεις.

Η βελτίωση της ποιότητας της ζωής σου

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να προσαρμόσεις τη δουλειά σου γύρω από τη ζωή σου και όχι όλη η ζωή σου να κινείται γύρω από τη δουλειά και μόνο. Το διάστημα που έμεινες στο σπίτι φαντάζομαι κατάλαβες τις πραγματικές αξίες της ζωής, πόσο σημαντικό ρόλο έχει η ψυχική σου υγεία και η οικογένεια σου. Τα δεδομένα πλέον αλλάζουν: να έχεις μια ποιότητα ζωής είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

 

Ισορροπία μεταξύ προσωπικής ζωής και εργασίας

Η τηλεργασία σε βοηθάει να μένεις συντονισμένος με την πραγματική ζωή, να απολαμβάνεις την καθημερινότητα σου και να είσαι αποδοτικός τις ώρες που εργάζεσαι. Για παράδειγμα, η μαμά να μπορεί να πάει να πάρει το παιδί της από το σχολείο (κάτι που μέχρι σήμερα το αναλάμβανε ο παππούς η γιαγιά ή η νταντά), να απολαύσεις το μεσημεριανό σου γεύμα και όχι να τρως πάνω από μια οθόνη -γιατί στην Ελλάδα το lunch break ήταν κάτι άγνωστο κι απαγορευτικό-, να διαβάσεις χωρίς κούραση το παιδί σου για το σχολείο.

 

Ευελιξία στο πρόγραμμα σου

Με την τηλεργασία διαμορφώνεις εσύ το πρόγραμμα σου. Για παράδειγμα, μπορείς να θέλεις να εργαστείς στις 6 το πρωί -μην σου φαίνεται περίεργο είναι μια ιδανική ώρα και είσαι πολύ αποδοτικός- και αργότερα να έχεις τη δυνατότητα να κάνεις κάποιες εξωτερικές δουλειές, είτε στο σπίτι σου. Ακόμα και να κάνεις ένα break. Προγραμματίζεις τις συναντήσεις με τους φίλους σου, μπορείς τώρα το καλοκαίρι να πας για μπάνιο τις καθημερινές, ακόμα και να κλείσεις ραντεβού στο γιατρό την ώρα που βολεύει εσένα -όχι να στριμώχνεσαι ανάμεσα στα ραντεβού γιατί δεν υπάρχει χρόνος.

 

Η τηλεργασία μπορεί να προσφέρει μια πραγματικά καλύτερη ζωή. Σκέψου δεν έχεις την καθημερινή μετακίνηση να κολλάς στην κίνηση, αλλά και να ξοδεύεις ένα σημαντικό ποσό για βενζίνη, είσαι παρόν/ παρούσα στην οικογενειακή ζωή και μπορείς να κανονίζεις να βλέπεις τους φίλους σου χωρίς άγχος. Κι όταν υπάρχει ισορροπία είσαι σίγουρα πιο αποδοτικός/η στην εργασία σου.