Πριν λίγες ημέρες, μέσα από το Υπουργείο Τουρισμού, το ευρύ κοινό ανακάλυψε το Glamping δηλαδή τις διακοπές σε πολυτελείς σκηνές στη φύση. Αυτή η ειδική μορφή τουρισμού, όπως χαρακτηρίζεται, είναι διαδεδομένη στο εξωτερικό, ενώ οι ψαγμένοι ταξιδευτές της χώρας μας την έχουν ήδη δοκιμάσει.

Θέλεις πιο εναλλακτικές διακοπές συνδυάζοντας το κάμπινγκ και την φύση, αλλά έχοντας κάποιες ανέσεις; Δηλαδή θέλεις να είσαι δίπλα στη φύση, αντέχεις την σκηνή, αλλά θέλεις κι το πολύ ωραίο σου κρεβάτι; Τότε αυτό που αναζητάς είναι το Glamping.

Σου βρήκα μέρη στην Ελλάδα για να σε βάλω σε πειρασμό και το φετινό καλοκαίρι να δώσεις μια ευκαιρία στο κάμπινγκ πολυτελείας.

 

Χαλκιδική

Στη Βόρεια ελλάδα και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική είναι πιο διαδεδομένο το Glamping, καθώς ψάχνοντας θα βρεις 10 επιλογές. Ένα πολύ καλό κάμπινγκ που διαθέτει μεταξύ άλλων σκηνές, τροχοβίλες, τροχόσπιτα και είναι ιδανικό για οικογένειες βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στη Σάρτη.

 

Λαμία

Στην παραλία Ραχών, σε απόσταση 36χλμ. από τη Λαμία, βρίσκεται ένα από τα καλύτερα glamping  όπου μεταξύ άλλων προσφέρει εστιατόριο και δωρεάν wifi, ενώ είναι κατάλληλο για οικογένειες και ζευγάρια.

 

Κέρκυρα

Στο νησί των Φαιάκων θα βρεις τρεις καταλύματα για πολυτελείς διακοπές μέσα σε σκηνή και δίπλα στη θάλασσα. Επίσης είναι ιδανικό μέρος για οικογένειες με μικρά παιδιά.

 

Πιερία

Στην Παραλία Παντελεήμονος, σε απόσταση λίγων βημάτων από την Παραλία Παντελεήμονα και 1,4χλμ. από την Παραλία Σκοτίνας βρίσκεται ένα κάμπινγκ για να απολαύσεις πιο άνετες διακοπές. Φυσικά μπορείς να εξερευνήσεις το μέρος -η Θεσσαλονίκη απέχει 100 χιλιόμετρα- και να επισκεφτείς τον Όλυμπο.

 

Κρήτη

Πολυτελείς σκηνές θα βρεις και στο όμορφο νησί της Κρήτης και οι επιλογές είναι αρκετές. 24χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο, στην Αργυρούπολη βρίσκεται ένα από τα καλύτερα glamping με κήπο και πισίνα. Μια βόλτα στις όμορφες γωνιές του Ρεθύμνου επιβάλλεται.