Η νέα καθημερινότητα, μετά από 2 μήνες lockdown, μας έχει φέρει ολοκαίνουργια δεδομένα στη ζωή μας. Τις ημέρες που μείναμε σπίτι όλοι μας ήρθαμε αντιμέτωποι με τις επιλογές μας. Σίγουρα αναθεωρήσαμε πράγματα και οι περισσότεροι βάλαμε νέους στόχους.

Πιστεύω πως πάρα πολλοί αποφασίσαμε να απολαμβάνουμε την κάθε μας στιγμή και να κάνουμε πράγματα που μας γεμίζουν πραγματικά.

Το Σαββατοκύριακο, όσοι δεν εργάζονται, έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν δημιουργικά, να ρίξουν λίγο τους ρυθμούς και να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, αλλά και την οικογένεια του.

10 πράγματα που αξίζει να απολαύσεις το Σαββατοκύριακο

Ποδηλατάδα

Ανέβα στο ποδήλατο σου και απόλαυσε την αγαπημένη σου διαδρομή ή ανακάλυψε μια νέα. Πήγαινε ποδηλατάδα δίπλα στη θάλασσα ή στο βουνό (ανάλογα που μένεις). Αν έχεις παιδιά πάρτα μαζί σου γιατί θα περάσετε φανταστικά και θα το ευχαριστηθούν, όπως κι εσύ.

 

Πικ-νικ

Λατρεύω το πικ-νικ. Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι ιδανικές εποχές για να φτιάξεις καλάθι με λιχουδιές και να το απολαύσεις στη φύση με παρέα ή την οικογένεια σου. Εγώ ακόμα και στο εξωτερικό κάνω πικ-νικ, όπως στο Άμστερνταμ. Δεν χρειάζεται να φτιάξεις πολλά: δες τι έχεις στο ντουλάπι σου, βάλε φαντασία και φτιάξε ένα ωραίο γεύμα.

 

Κολύμπι

Τα νερά μπορεί να μην είναι τόσο ζεστά στη θάλασσα, αλλά η παραλία είναι το αγαπημένος μας μέρος το Σαββατοκύριακο. Όλη η χώρα μας διαθέτει άρα πολλές παραλίες, με γαλάζιες σημαίες, με είσοδο ή χωρίς.  Αν μένεις στην Αττική μπορείς να δεις εδώ που θα κολυμπήσεις σε καθαρά νερά. Να σημειώσω πως στην παραλία Γλυφάδας θα βρεις Seatrack.  για άτομα με ειδικές ανάγκες.

 

Μαγειρική

Ξέρω ότι την περίοδο της καραντίνας μαγείρεψες πολύ, πάρα πολύ. Μπορείς να κάνεις μια νέα συνταγή, να πειραματιστείς ή να κάνεις το τραπέζι σε αγαπημένα σου άτομα.

 

Online προπονήσεις

Μέχρι να ανοίξουν τα γυμναστήρια έχουμε λίγο χρόνο ακόμα. Για αυτό επίλεξε να παρακολουθείς online μαθήματα εκγύμασης είτε αερόβιο, είτε κυκλικό.

 

Δημιουργική απασχόληση

Βρες ένα χόμπι να σου κρατάει συντροφιά. Κεραμεική, ζωγραφική, ράψιμο, χειροτεχνίες είναι μερικές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για να γεμίζεις τον χρόνο σου.

 

Βιβλία

Αφιέρωσε χρόνο στο διάβασμα ενός βιβλίο. Είτε μυθιστόρημα, είτε βιβλίο αυτογνωσίας θα σου κρατήσει συντροφιά και θα περάσεις ευχάριστα το χρόνο σου.

 

DIY μάσκες

Ήρθε Σαββατοκύριακο κι έχεις περισσότερο χρόνο να ασχοληθείς με σένα. Φτιάξες φανταστικές σπιτικές μάσκες για τα μάτια, το πρόσωπο σου την επιδερμίδα σου, τα μαλλιά σου με υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου κι μόνο.

 

Μονοήμερη εκδρομή

Μπες στο αυτοκίνητο με τον σύντροφο σου, τον καλύτερο/η φίλο/η και πηγαίνεται μια μονοήμερη εκδρομή. Έχουμε τόσο όμορφα μέρη κι είναι καιρός να γνωρίσουμε ξανά τιςομορφιές του τόπου μας.

 

Κηπουρική

Όπως φαίνεται το φετινό καλοκαίρι θα περάσουμε αρκετό χρόνο στο σπίτι μας. Μια ωραία βεράντα με λουλούδια ή ένας περιποιημένος κήπος θα σου φτιάξει τη διάθεση. Και να ξέρεις το σκάλισμα του κήπου, η επαφή με τα λουλούδια είναι αντιαγχολυτική.