Από τις 18/05 οι μετακινήσεις προς άλλους νομούς, εκτός μόνιμης κατοικίας, είναι ανοιχτές.  Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με ΚΤΕΛ πρέπει να γνωρίζουν πως στο τέλος Μαϊου θα επανεξεταστεί το πλαίσιο που ισχύει μέχρι σήμερα -μεταξύ άλλων η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η πληρότητα φτάνει το 50% κάτι που σημαίνει πως οι θέσεις είναι πολύ λιγότερες.

 

Ελεύθερη η μετακίνηση στα νησιά

Η μετακίνηση στα νησιά έχει ανοίξει, ενώ και τα πλοία ταξιδεύουν με 50% πληρότητα. Όπως έχει γίνει γνωστό οι επιβάτες συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο πριν ταξιδέψουν και ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες.

Αυξάνονται οι πτήσεις εσωτερικού για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Από τις 25 Μαΐου, ξεκίνησε να διευρύνεται και ο αριθμός εσωτερικών πτήσεων στην χώρα, ενώ σταδιακά πρόκειται να αυξηθούν και οι πτήσεις του εξωτερικού. Ηδη ξεκίνησαν πτήσεις με προορισμούς τα ελληνικά νησιά -Ρόδος, Κέρκυρα, Σάμος, Μυτιλήνη, Χίος-, αλλά και προς άλλες άλλες περιοχές.

Τα εποχιακά καταλύματα θα παραμείνουν κλειστά

Από τις βασικές παραμέτρους για την εξόρμηση του Αγίου Πνεύματος είναι τα ξενοδοχεία, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά. Ωστόσο, όπως διευκρίνησε σε συνέντευξη του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τα εποχιακά ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά. Να σημειώσουμε πως ούτε οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασξς πρόκειται να ανοίξουν νωρίτερα από την προβλέπόμενη ημερομηνία -δηλαδή στις 15 Ιουνίου.