Το γερμανικό Focus προτείνει 5 ελληνικά νησιά για να απολαύσουν οι Γερμανοί τις διακοπές τους το φετινό “διαφορετικό” καλοκαίρι.

Η Ελλάδα με τα μέτρα που πήρε από πολύ νωρίς κατάφερε να μην θρηνήσει πολλούς νεκρούς, από την πανδημία του κορονοϊού, όπως συνέβη σε άλλες χώρες.

Και πλέον η χώρα μας ετοιμάζεται να κερδίσει το στοίχημα του τουρισμού, της βαριάς μας βιομηχανίας, καθώς από τις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα σύνορα. 

Αυτά είναι τα 5 ελληνικά νησιά που προτείνει στους Γερμανούς το Focus για τις καλοκαιρινές τους διακοπές

Αμοργός

https://www.instagram.com/p/B0Iq-WJIqTq/

Το κυκλαδίτικο νησί σε κερδίζει τόσο με τις ομορφιές του, όσο και με τις καταπληκτικές του παραλίες. Άλλωστε, η δεν είναι τυχαίο που η ταινία “Το απέραντο γαλάζιο” γυρίστηκε στην Αμοργό. Η χώρα είναι χτισμένη στο κέντρο του νησιού ανάμεσα σε μικρούς λόφους η λαβυρινθώδης Χώρα της Αμοργού. Τα μικρά κατάλευκα σοκάκια της, τα στολισμένα με ανθισμένες βουκαμβίλιες παραδοσιακής κυκλαδικής αρχιτεκτονικής σπίτια της, τα παραδοσιακά καφενεία αλλά και οι σκιερές πλατείες της προσκαλούν τον επισκέπτη να αφεθεί στη μαγεία του νησιού. Η Μονή Παναγίας της Χοζοβιώτισσας βρίσκεται στο βουνό του Προφήτη Ηλία και αξίζει το χρόνο σου. Στο νησί θα απολαύσεις το μπάνιο σου σε καταγάλανα νερά, ενώ σε πολλά σημεία τα βράχια που υπάρχουν δημιουργούν μικρές κρυψώνες. Η Αγία Άννα, η παραλία του Μούρου, η Αιγιάλη, η Μικρή Βλυχάδα είναι μόνο μερικές από τις φανταστικές παραλίες που θα απολαύσεις τις βουτιές σου.

 

Αστυπάλαια

https://www.instagram.com/p/BvtPesbH84O/

Η Χώρα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε λόφο με ανεμόμυλους, λευκά σπιτάκια, έχει το σχήμα πεταλούδας, ανήκει (τελικά) στα Δωδεκάνησα, έχει άγρια ομορφιά και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το κάστρο της. Οι διακοπές σ΄αυτό το πανέμορφο νησί είναι ήρεμες και θα απολαύσεις τις βουτιές σου σε καταγάλανα νερά. Τζανάκια, Μεγάλο και Μικρό Στενό, Βάτσες, Πάνορμος, Παχιά άμμος είναι μόνο μερικές από τις παραλίες του νησιού που σου προτείνω να εξερευνήσεις και το βυθό τους. Η Αστυπάλαια φημίζεται για τις τοπικές της γεύσεις και τα προϊόντα: ξεροτήγανα, μέλι, μακαρούνες, σαφράν, ραντίστα. Φυσικά, το φρέσκο ψάρι και οι θαλασσινοί ψαρομεζέδες κυριαρχούν σε κάθε παραδοσιακό ταβερνάκι.

 

Σίφνος

https://www.instagram.com/p/CAs1UqIh6uC/

Θεωρείται από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων και όχι άδικα. Η αρχιτεκτονική της, οι βόλτες στην Χώρα, οι μοναδικές παραλίες, τα αμέτρητα ξωκλήσια, η τοπική κουζίνα είναι μόνο μερικά από τα κάδρα του νησιού που θα σε κάνουν να επισκεφτείς τη Σίφνο ξανά και ξανά. Θα απολαύσεις τις βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια βλέποντας την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική των σπιτιών, θα βρεθείς σε ξωκλήσια, σε μικρούς πύργους και σε ορισμένα σημεία η θέα κόβει την ανάσα. Οι Καμάρες, η Χερσόνησος, ο Πλατύς Γιαλός και ο Φάρος είναι από τις παραλίες που προτιμούν οι επισκέπτες και οι ντόπιοι. Φυσικά στο πρόγραμμα σου θα βάλεις και τα χωριά της Σίφνου που θα σε αποζημιώσουν με την ομορφιά τους.

 

Κεφαλονιά

https://www.instagram.com/p/BlxO4qaHWBI/

Από τα ωραιότερα νησιά του Ιονίου με τις φανταστικές παραλίες και την τοπική κουζίνα. Στην Κεφαλονιά γυρίστηκε πριν αρκετά χρόνια η ταινία “Το μαντολίνι του λοχαγού Κορέλι” και όλος ο πλανήτης γνώρισε τις ομορφιές του τόπου. Το καταπράσινο νησί είναι πόλος έλξης πολλών τουριστών κάθε χρόνο. Εκτός από το Αργοστόλι και το Ληξούρι το Φισκάρδο και η Άσσος είναι πανέμορφα και αξίζουν τη βόλτα σου.  Θα επισκεφτείς οπωσδήποτε το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης -η λιμνούλα με τα τιρκουάζ νερά φωτίζεται από την ανοιχτή τρύπα στην οροφή και είναι ένα από τα ωραιότερα «φυσικά» αξιοθέατα με τέτοια ομορφιά, θα πας εκδρομή στο χωριό, Αγία Ευφημία και Σάμη -μπορείς να τα συνδυάσεις για μπάνιο και φαγητό. Οι βουτιές στην παραλία Μύρτος θεωρούνται δεδομένες, καθώς είναι η καλύτερη και βραβευμένη του νησιού -λίγο προσοχή γιατί τα νερά είναι πολύ βαθιά- στην παραλία Ξι, στην Αντίσαμο και την Σκάλα είναι δεδομένες. Το πιο χαρακτηριστικό φαγητό του νησιού είναι η κρεατόπιτα -είναι απλά πεντανόστιμο-, η μπακαλιαρόπιτα, ενώ από γλυκά θα απολαύσεις μάντολες.

Ικαρία

https://www.instagram.com/p/B7wXTu4heau/

Η άγρια ομορφιά, το καταπράσινο τοπίο, τα φαράγγια,τα πανηγύρια και οι αινωνόβιοι κάτοικοι είναι μερικά απο όσα έχουν κάνει γνωστό αυτό το νησί των ανατροπών. Ο χρόνος εδώ είναι διαφορετικός και είτε θα το δεχτείς είτε όχι. Ο Άγιος Κήρυκος είναι η πρωτεύουσα και ένα από τα δυο λιμάνια του νησιού, κτισμένος αμφιθεατρικά σε μια καταπράσινη πλαγιά, όπου διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα με τα γραφικά του δρομάκια, τις παλιές συνοικίες και τα όμορφα καπετανόσπιτα. Από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Ικαρίας είναι οι Σεϋχέλλες, το Λιβάδι και η Μεσοακτή. Στο νησί θα διασκεδάσεις μέχρι το πρωί με τα περίφημα πανηγύρια όπου θα απολαύσεις κόκκινο κρασί και ψητό ή βραστό κατσικάκι. Αν σου αρέσει η πεζοπορία θα βρεις πολλές ενδιαφέρουσες τοποθεσίες να περπατήσεις και να απολαύσεις το μοναδικό τοπίο.