Της Γιάννας Ρούμπα

Τα κρητικά πιτάκια είναι πολύ νόστιμα και γίνονται πολύ εύκολα. Είτε τα απολαύσεις σκέτα με λίγο μέλι ή ανθότυρο από πάνω είτε τα γεμίσεις με χόρτα ή ότι άλλο επιθυμείς το αποτέλεσμα θα αποζημιώσει τον ουρανίσκο σου.

Υλικά
500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής
1,5 κ.γλυκου αλάτι
1,5 κ.γλυκου baking powder
300 gr γιαούρτι 2%
1κ.τσαγιου μάραθος ψιλοκομμένος
1/2 κ.τσαγιου φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1κ.γλυκου πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ 400gr από το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη όλα  τα υλικά. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 15 μπαλάκια και αλευρώνουμε μια επιφάνεια και αρχίζουμε να ανοίγουμε τα φύλλα μας. Έχουμε το αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταίνεται χωρίς καμία λιπαρή ουσία μέσα και ψήνουμε το πιταάκι μας 3′ από κάθε πλευρά.
Και τα απολαμβάνουμε σκέτα,σε σαλάτα, σαν ζύμη από πίτσα, ή τα γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας.
Μπορούμε να τα συντηρούμε στο ψυγείο για μία εβδομάδα τουλάχιστον ή στην κατάψυξη για ένα μήνα.
Περισσότερες συνταγές εδώ
Καλή απόλαυση!