Η ιστοσελίδα Insider ξεκινάει το άρθρο με την επιτυχία της χώρας μας  για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και πως πλέον είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους τουρίστες.  “Η Ελλάδα είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που κατάφερε να επιβραδύνει το ποσοστό μόλυνσης COVID-19 και να συγκρατήσει τον ιό από νωρίς”.

Όπως ανέφερε η Sophie-Claire Hoeller του Insider, η χώρα μπήκε στο κλείσιμο νωρίς και πιστεύει ότι αυτή η κίνηση έχει σχετικά χαμηλό αριθμό περιπτώσεων κοροναϊού και σχετικούς θανάτους.  Τώρα, η χώρα είναι έτοιμη να καλωσορίσει όλους τους τουρίστες από τις 15 Ιουνίου, όταν οι διεθνείς πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναμένεται να ξαναρχίσουν – και προσφέρει φθηνότερες πτήσεις στους επισκέπτες μειώνοντας τους φόρους μεταφοράς αυτό το καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να γίνει πιο δημοφιλές από ποτέ το ταξίδι γίνεται ξανά ασφαλές.

https://www.instagram.com/p/B7vgXH8I0_d/

Εάν προσπαθείτε να αποφύγετε άλλους τουρίστες – ειδικά καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι κανόνες κοινωνικής απόστασης – τότε η εναλλαγή υπερπληθυσμένων σημείων πρόσβασης για λιγότερο γνωστούς πολύτιμους λίθους μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος να πάτε.

Τα ελληνικά νησιά όπως τα Κύθηρα ή η Φολέγανδρος, και πόλεις όπως η Καβάλα, παραμένουν μακριά από το ραντάρ των περισσότερων τουριστών, αλλά εξακολουθούν να χρησιμεύουν ως πανέμορφο καλοκαιρινό προορισμό.

Συχνά επισκέπτονται οι ντόπιοι ή μια ελίτ εποχιακών ταξιδιωτών, προσφέρουν όμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, καταπράσινες κορυφές και πολύτιμους αρχαιολογικούς χώρους, σε ένα υπέροχο μείγμα φύσης, ιστορίας και πολιτισμού.

Αυτά είναι τα οκτώ μη τουριστικά μέρη γιανα τα βάλεις στη λίστα σου:

Σε μικρή απόσταση με το φέρι από την Αθήνα, το Αγκίστρι συνδυάζει πλούσια βλάστηση με κρυστάλλινα νερά

https://www.instagram.com/p/B4pLayGAH8Q/

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι μια πολύ λιγότερο πολυσύχναστη εναλλακτική λύση έναντι των δημοφιλών Κυκλάδων, του νησιωτικού συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένου του Instagrammable – αλλά υπερπληθυσμού – της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Ακριβώς εξίσου ονειρεμένες, διαθέτουν υπέροχες παραλίες και καταπληκτικά τοπία. Το Αγκίστρι πρέπει να είναι το πιο γαλήνιο, συνδυάζοντας πλούσια βλάστηση με κρυστάλλινα νερά. Μόνο 60 λεπτά με το φέρι από το κεντρικό λιμάνι της Αθήνας, αυτός ο μικροσκοπικός παράδεισος (με μέγεθος μόλις 14 τετραγωνικά χιλιόμετρα) εξακολουθεί να βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό από τους τουρίστες. Το στολίδι του νησιού είναι η Απόνησος, ένα μικρό νησάκι που συνδέεται με το Αγκίστρι μέσω μιας μικρής γέφυρας. Περιτριγυρισμένο από πεύκα, τα σμαραγδένια νερά που μοιάζουν με την πισίνα από τη δεμένη παραλία με βότσαλα της Aponisos είναι ιδανικά για κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Bonus: Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε, το εκλεπτυσμένο νησί της Αίγινας βρίσκεται σε μικρή απόσταση, 15 λεπτά με το φέρι από το Αγκίστρι.

Πηγαίνοντας περήφανα μεταξύ των νησιών της Μήλου και της Σαντορίνης, η Φολέγανδρος είναι το “offbeat ρομαντικό” των Κυκλάδων

https://www.instagram.com/p/CA8sGO2oK3x/

Εάν είναι το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου ή το εντυπωσιακό λευκό ενός κυκλαδίτικου σπιτιού που ακολουθείτε, τότε η Φολέγανδρος θα πρέπει να είναι ψηλά στη λίστα ταξιδιών σας. Αυτό το μποέμικο νησί είναι βέβαιο ότι θα σας μαγέψει με τις ειδυλλιακές παραλίες του και τη μαγευτική χώρα, η πόλη του, η μισή της οποίας είναι χτισμένη μέσα σε ένα κάστρο που βρίσκεται αναρτημένο στην άκρη ενός γκρεμού 200 μέτρων. Τα λιθόστρωτα σοκάκια και οι ασβεστωμένες αυλές σίγουρα θα σας δελεάσουν. Δοκιμάστε το γευστικό matsata, μια τοπική ποικιλία σπιτικών ζυμαρικών, προτού ξεκινήσετε μια ανάβαση στην κορυφή του βράχου, όπου βρίσκεται η επιβλητική εκκλησία της Παναγίας, αποκαλύπτοντας υπέροχη θέα στην πόλη. Για να φτάσετε στη Φολέγανδρο, επιλέξτε μεταξύ 11 ωρών (ή τεσσάρων ωρών υψηλής ταχύτητας) πορθμείου από την Αθήνα και σύντομης διαδρομής με πλοίο από τη Μήλο ή τη Σαντορίνη, και τα δύο προσβάσιμα με πλοίο ή αεροπλάνο.

Η παλιά πόλη της Καβάλας ορίζεται από οθωμανικά κτίρια, λείψανα βυζαντινών εκκλησιών και πολύχρωμα σπίτια ποικίλης αρχιτεκτονικής

https://www.instagram.com/p/CBOUwdppWUs/

Αν και τα ελληνικά νησιά είναι συνήθως οι κορυφαίοι κατάλογοι των ταξιδιωτών, η ηπειρωτική Ελλάδα μπορεί να είναι εξίσου υπέροχη. Προσβάσιμο με αεροπλάνο ή αυτοκίνητο (μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη ή έξι ώρες από την Αθήνα), η πόλη της Καβάλας της πΓΔΜ αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Οθωμανικά κτίρια, λείψανα βυζαντινών εκκλησιών και πολύχρωμα σπίτια με ποικίλη αρχιτεκτονική αποκαλύπτουν χρόνια ιστορίας στην παλιά πόλη της Καβάλας. Ανάμεσα στα must-see είναι το εμβληματικό Ιμαρίτ του 19ου αιώνα, ο Αιγύπτιος ηγέτης Μωάμεθ Αλί (πρώην θρησκευτικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό κέντρο που στεγάζει τώρα ένα πολυτελές ξενοδοχείο), το Μουσείο Καπνού της Καβάλας και ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων. αυτό το αρχαίο θέατρο που προστατεύεται από την UNESCO εξακολουθεί να φιλοξενεί παραστάσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι υπέροχες, αμμώδεις παραλίες της Καβάλας είναι ιδανικές για χαλάρωση, ενώ η απολαυστική κουζίνα της θα σας κάνει να επιστρέψετε για περισσότερα.

Bonus: Το κοντινό, καταπράσινο νησί της Θάσου εμφανίζει μοναδική άγρια φύση και εκπληκτικές παραλίες.

Κοντά στο πολυσύχναστο νησί της Ρόδου, η Σύμη είναι γνωστή για την πλούσια ιστορία και την κομψή αρχιτεκτονική της

https://www.instagram.com/p/CBU4U_0JNXH/

Βρίσκεται μια ώρα μακριά από τη Ρόδο με πλοίο, η Σύμη είναι το πολύτιμο μικρό κόσμημα των νησιών των Δωδεκανήσων. Έχοντας κατοικηθεί από την προϊστορική περίοδο, το νησί είναι γεμάτο παράδοση και ιστορία.

Εδώ θα βρείτε μερικά από τα παλαιότερα και πιο εκπληκτικά νεοκλασικά αρχοντικά της Ελλάδας, χτισμένα αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι. Η κομψή αρχιτεκτονική και τα βολικά χρώματα τους απηχούν το πλούσιο παρελθόν της Σύμης – στα μέσα του 19ου έως τις αρχές του 20ου αιώνα, το νησί χρησίμευσε ως το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο σφουγγαριών στον κόσμο. Πηγαίνετε σε μια βάρκα για να φτάσετε στις πιο εκπληκτικές, ήσυχες παραλίες της Σύμης, προτού δοκιμάσετε το νόστιμο συμιακό γαριδάκι, τις διάσημες γαρίδες του νησιού, σε μια ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα. Για μια σχεδόν υπερβατική εμπειρία, επισκεφθείτε τη Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ Πανορμίτη του 15ου αιώνα. η εικόνα του λέγεται ότι είναι θαυματουργή.

Συχνά αναφέρεται ως το νησί της Αφροδίτης, θεά του έρωτα, τα Κύθηρα ξεχωρίζουν για το αξιοθαύμαστο τοπίο της

https://www.instagram.com/p/CA7PLlbDtIL/

Βρίσκεται απέναντι από το νοτιοανατολικό άκρο της χερσονήσου της Πελοποννήσου, κάπου μεταξύ της ηπειρωτικής Ελλάδας και του νησιού της Κρήτης, τα Κύθηρα συγχωνεύουν τη γοητεία της ερήμου που βρίσκεται συνήθως στην Πελοπόννησο, με την αβίαστη ομορφιά ενός ελληνικού νησιού. Μόνο δεν είναι το τυπικό ελληνικό νησί σας. Βραχώδεις παραλίες, πευκοδάση, καταρράκτες, σπηλιές, περίπλοκα μονοπάτια πεζοπορίας και εντυπωσιακοί αρχαιολογικοί χώροι (συμπεριλαμβανομένου ενός περίφημου ενετικού φρουρίου) αντιστοιχούν στο ποικίλο τοπίο των Κυθήρων. Στη χώρα, θα βρείτε μικρές μπουτίκ και χαλαρά μπαρ, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα γραφικά χωριά των Κυθήρων φιλοξενούν παραδοσιακές ελληνικές γιορτές (panigiria), ζητώντας ατελείωτες ποτό και χορό.

Bonus: Προσβάσιμο με πλοίο από Αθήνα ή Λακωνία ή με αεροπλάνο, τα Κύθηρα είναι επίσης κοντά στη Μονεμβασιά. Αυτή η ιστορική πόλη της Πελοποννήσου είναι χτισμένη εξ ολοκλήρου πάνω σε βράχο μέσα σε ένα μεσαιωνικό φρούριο.

Έχοντας τη γραφική Πάργα και τα εξωτικά Σύβοτα, η Ηπειρωτική Ριβιέρα προτιμάται συχνά από διασημότητες 

https://www.instagram.com/p/B1COJCuHq9t/

Για μια πιο κοσμοπολίτικη επιλογή, αλλά αυτή που εξακολουθεί να είναι αυθεντικά κομψή, φροντίστε να δοκιμάσετε την εκθαμβωτικό Ηπειρωτική Ριβιέρα. Λίγο περισσότερες από τεσσεράμισι ώρες με το αυτοκίνητο από την Αθήνα (ή τέσσερις ώρες από τη Θεσσαλονίκη), η Πάργα της Ηπείρου είναι η γραφική μικρή πόλη με την υπέροχη θέα στο Ιόνιο, τα εκλεπτυσμένα εστιατόρια και τις λιθόστρωτες γειτονιές γεμάτες λουλούδια. ιδανικό για μεγάλες, ξέγνοιαστες βόλτες. Ακριβώς απέναντι, το νησάκι της Παναγίας και το συνεχώς φωτισμένο φρούριο της συμπληρώνουν το ρομαντικό σκηνικό. Περίπου 30 λεπτά από την Πάργα βρίσκεται τα Σύβοτα, ένα παραθαλάσσιο χωριό με τροπικές παραλίες με ροζ άμμο και μυστικούς όρμους, που συχνά προτιμούνται από διασημότητες A-list και λάτρεις της ιστιοπλοΐας. Τα σχεδόν διαφανή, γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας Πισσίνα (κατάλληλη πισίνα) στο απέναντι νησί του Αγίου Νικολάου εγγυώνται μια αξέχαστη βουτιά.

Οι φανταστικές παραλίες γύρω από το Πήλιο οδηγούν στα γραφικά χωριά του βουνού

https://www.instagram.com/p/B_2yWmOjiWX/

Ποιος ήξερε ότι ένα βουνό θα μπορούσε να είναι ένας τόσο ελκυστικός καλοκαιρινός προορισμός; Βρίσκεται στην περιοχή της Θεσσαλίας, περίπου τέσσερις ώρες από την Αθήνα με το αυτοκίνητο (ή δυόμισι ώρες από τη Θεσσαλονίκη), το Πήλιο ήταν «θερινή κατοικία των θεών» σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία.

Δεν είναι περίεργο, αφού επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε μια καταπράσινη ορεινή περιοχή και έναν παραθαλάσσιο παράδεισο. Αμμώδεις ή με βότσαλα, οι φανταστικές παραλίες γύρω από το Πήλιο υποχωρούν στα γραφικά χωριά του βουνού – χωρίς αμφιβολία, το αποκορύφωμα του Πηλίου. Μερικά είναι πολυτελή, όπως η Πορταριά και η Μακρινίτσα, με παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ άλλα καταπίνει υπέροχα από τη φύση, όπως η Τσαγκαράδα, η οποία είναι ημι-κρυμμένη κάτω από τη σκιά ενός τεράστιου πλατάνου.

Bonus: Δοκιμάστε το έντονο αποσταγμένο πνεύμα του τσίπουρου στα τοπικά τσιπουράδικα στην πόλη του Βόλου, στους πρόποδες του Πηλίου.

Το νησί όπου ο Άγιος Ιωάννης ο Απόστολος έγραψε το «Βιβλίο της Αποκάλυψης», η Πάτμος προσελκύει διανοούμενους και καλλιτέχνες

https://www.instagram.com/p/CBL5w15gZqv/

Επτά ώρες από την Αθήνα με πλοίο, κάπου μεταξύ των νησιών της Ικαρίας και της Λέρου, θα βρείτε την Πάτμο, το πιο πνευματικό νησί των Δωδεκανήσων. Βρίσκεται στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης της Πάτμου, όπου ο Άγιος Ιωάννης (ένας από τους 12 Αποστόλους του Ιησού Χριστού) έλαβε τα οράματα που τον οδήγησαν να γράψει το ιερό «Βιβλίο της Αποκάλυψης» γύρω στο 95 μ.Χ. Το σπήλαιο έχει κηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, μαζί με το μεγαλοπρεπές μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου του 11ου αιώνα που γεμίζει με ανεκτίμητα θρησκευτικά αντικείμενα. Ένας σημαντικός κόμβος αγιογραφίας και αρχιτεκτονικής κατά την Αναγέννηση, η Πάτμος είναι πλέον το αγαπημένο καταφύγιο των δημιουργικών. Η ανεπιτήδευτη χώρα και τα ήσυχα λιμανάκια της επισκέπτονται συχνά διανοούμενοι και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, που απολαμβάνουν το σπάνιο μείγμα γαλήνης και κοσμοπολίτικης φινέτσας.