Την Τήνο επέλεξε ως το ιδανικότερο σκηνικό, και από αυτήν εμπνεύστηκε για το «THAMA» του ο Δημήτρης Κατριβέσης. Πρόκειται για το νέο του εστιατόριο που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές Ιουλίου.

Η επιλογή του νησιού δεν είναι τυχαία: Η εκλεπτυσμένη ομορφιά από την μία και η αγριάδα των τοπίων από την άλλη, ο μυστικισμός και η απλότητα, η ηρεμία, η σεμνότητα της φρεσκάδας, η ποιότητα και γεύση των τοπικών προϊόντων, είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που οδήγησαν τον σεφ το φετινό καλοκαίρι στην Τήνο.

Local by heart, international by style

Το ΤΗΑΜΑ είναι ένα εστιατόριο στο οποίο οι καλεσμένοι θα χαλαρώσουν και θα ζήσουν στιγμές ευτυχίας. Θα απολαύσουν ένα μενού με μοναδικά αρώματα και θα προετοιμαστούν για ένα γευστικό ταξίδι κατά το οποίο οι μαγειρικές παραδόσεις προσεγγίζονται με μια μοντέρνα ματιά, χωρίς σύνορα.

Στο επίκεντρο του μενού βρίσκονται τα φρέσκα ψάρια που φέρνουν καθημερινά οι ντόπιοι ψαράδες και τα
τοπικά προϊόντα που παράγονται με σεβασμό στη γη, κάθε εποχή.

Το ΤΗΑΜΑ βρίσκεται πάνω στην θάλασσα, σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία σε μικρή απόσταση από το λιμάνι, στην λεωφόρο Σταύρου Κιονίων, και θα λειτουργεί από το μεσημέρι. Η θέση και η ατμόσφαιρα, προετοιμάζουν τους καλεσμένους για το γευστικό ταξίδι και την συνολική εμπειρία φιλοξενίας που πρόκειται να προσφέρει.

Tradinnovation (Tradition+Innovation)

Η χρήση της ανοικτής φωτιάς κυριαρχεί στο μενού, που αποτελείται από διαφορετικά πιάτα για να μοιράζονται στους καλεσμένους, ένας τρόπος φαγητού που είναι συνυφασμένος με την Ελληνική κουλτούρα.

Στο THAMA βασικός σκοπός είναι να διατηρηθεί η αγνότητα και η αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας, με
ένα αυθεντικό μενού μέσα από μια σύγχρονη οπτική γωνία. Το THAMA αγαπά την Μεσογειακή διατροφή, όχι μόνο ως κουζίνα αλλά επίσης και ως τρόπο ζωής. Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση στο πως τα τόσο εκλεπτυσμένα προϊόντα της Τήνου, συνδυάζονται με την σύγχρονη μαγειρική τέχνη, σε έναν αέναο καμβά
μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας. Οι γεύσεις, τα αρώματα και η φρεσκάδα αποτελούν τα βασικά στοιχεία όλων των πιάτων.

Σταθερές αξίες του Δημήτρη Κατριβέση παραμένουν η αειφορία και η οικολογική συνείδηση στην κουζίνα. Παράλληλα, οι γευστικές εμπειρίες, τα ταξίδια, οι μαγειρικές γνώσεις και κυρίως η δημιουργικότητά του θα
συμπρωταγωνιστούν στα πιάτα του, πάντα σε ισορροπία.