Το πότε προτιμάει ο καθένας μας να κάνει ντουζ, πρωί ή βράδυ, είναι καθαρά προσωπική του απόφαση. Σίγουρα ένα ντουζ την ημέρα όλοι μας κάνουμε είτε νωρίς το πρωί για να “ξυπνήσουμε” είτε το βράδυ για να χαλαρώσουμε πριν πέσουμε για ύπνο.

Διαβάζοντας αρκετά άρθρα τόσο του nytimes όσο και του time.com και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν αρκετά οφέλη και κάποια κοινές διαπιστώσεις από τους ειδικούς. Σε γενικές γραμμές το ντουζ θεωρείται πιο υγιεινός τρόπος πλυσίματος από το μπάνιο. Επίσης, οι ειδικοί λένε πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούμαι καθημερινά αφρόλουτρο, σαμπουάν ή σαπούνι γιατί η επιδερμίδα μας αφυδατώνεται περισσότερο απ΄ότι πρέπει.

Εγώ έχω καταλήξει πως το βραδινό ντουζ μου είναι απαραίτητο πριν πέσω για ύπνο. Θέλω να βγάλω όλες τις ενέργειες που έχει μαζέψει το σώμα μου μέσα στην ημέρα και να είμαι χαλαρή, ενώ τώρα το καλοκαίρι κάνω πάντα και πρωί ντουζ με το που σηκώνομαι -πολύ νωρίς το πρωί- για να τονωθώ. Έτσι, η ημέρα μου αρχίζει και τελειώνει με ένα ντουζ κι έπειτα μπόλικη ενυδατική κρέμα για να μην αφυδατωθεί η επιδερμίδα μου.

Γιατί να πεις “ναι” στο πρωινό ντουζ

  • Σε “ξυπνάει” καλύτερα από τον καφέ. Τονώνει την κυκλοφορία και επιταχύνει το ρυθμό της καρδιάς και επιτρέπει την καλύτερη συγκέντρωση το πρωί.
  • Είναι καλύτερο για άτομα με λιπαρό δέρμα, καθώς τη νύχτα ο ιδρώτας παραμένει όλη την ημέρα στην επιφάνεια του δέρματος και μπορεί να φράξει τους πόρους. Είναι, επίσης καλύτερο να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό.

Γιατί να πεις “ναι” στο βραδινό ντουζ

  • Ιδανικός τρόπος για να χαλαρώσεις έπειτα από μια απαιτητική ημέρα ή από μια βραδυνή προπόνηση.
  • Μειώνει πολύ το στρες.
  • Σε βοηθάει να κοιμηθείς πολύ γρήγορα

Όποτε και να επιλέξεις να κάνεις το ντουζ σου το μόνο σίγουρο είναι πως θα νιώσεις ευεξία και θα απολαύσεις το καθαρό σου δέρμα.