Οι μονοήμερες αποδράσεις έχουν κάτι το αναζωογονητικό. Έστω λίγες ώρες μακριά από τη πόλη αρκούν για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να βελτιώσεις τη ψυχολογία σου.

Πολλές φορές προτιμώ να δραπετεύω έστω μια ημέρα, συνήθως Σάββατο, από το να κάθομαι στη πόλη. Αν θέλεις αυτό το Σκ, το τελευταίο του Ιουνίου, να κάνεις κάτι διαφορετικό τότε σου προτείνω να πάρεις την οικογένεια σου, τους φίλους σου ή το άλλο σου μισό και να κάνετε κάτι διαφορετικό: μονοήμερη απόδραση σε θαλασσινό προορισμό.

Αίγινα

View this post on Instagram

Summer vibes ????☀️

A post shared by Pk (@alltears83) on

Το νησί του Αργοσαρωνικού θα είναι πάντα ένας κλασσικός προορισμός ιδανικός για κάθε εποχή και για κάθε τύπου απόδραση. Μάλιστα με το δελφίνι είναι μόλις 35 λεπτά από τον Πειραιά και έχεις πολλές επιλογές για να περάσεις όμορφα την ημέρα σου. Βουτιές στην Αγία Μαρίνα, βόλτες μέσα στην Αίγινα, επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά break για φαγητό. Μην παραλείψεις να πάρεις φεύγοντας φυστίκια Αιγίνης.

 

Λουτράκι

Ένας κοντινός προρισμός περίπου μία ώρα απότην Αθήνα είναι το Λουτράκι. Το τουριστικόθέρετρο είναι ευρέως γνωστό για τα ιαματικά του νερά, ενώ πάνω από τη πόλη είναι τα Γεράνεια Όρη. Απόλαυσε ιαματικά λουτρά, βουτιές σε καθαρά νερά, βόλτα στο πεζόδρομο με τους φοίνικες. Στα plus η πανέμορφη λίμνη της Βουλιαγμένης όπου μπορείς να απολαύσεις και water sports.

 

Ναύπλιο

Μια απόδραση μέχρι το Ναύπλιο είναι πάντα στα σχέδια μας κάθε εποχή του χρόνου. Τώρα το καλοκαίρι, όμως, είναι ακόμα ομορφότερο. Θα απολαύσεις τις βουτιές σου, θα περπατήσεις μέσα στα στενά της Παλαιάς Πόλης απολαμβάνοντας το παγωτό σου και φυσικά θα απολαύσεις θαλάσσινούς μεζέδες στα παραδοσιακά ταβερνάκια.

 

Ερέτρια

Ιδανικός προορισμός για οικογένειας βρίσκεται νοτιανατολικά της Χαλκίδας και μόλις μία ώρα και κάτι μακριά από την Αθήνα. Ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα όπου τα παιδιά θα απολαύσουν βουτιές σε καθαρά νερά. Μετά το μπάνιο απολαύστε το φαγητό σας στα ταβερνάκια της κωμόπολης.

 

Καμμένα Βούρλα

Τη δεκατία 1960-1970 ήταν από τα πιο περιζήτητα τουριστικά θέρετρα -μάλιστα απέχει 175 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Στα Καμμένα Βούρλα θα βρεις ιαματικές πηγές, θα απολαύσεις το μπάνιο σου στη παραλία, θα επισκεφτείς τη Μονή της Αγιάς -από τον 11ο αιώνα- απολαμβάνοντας πανοραμική θέα. Στα παραλιακά μαγαζάκια εκτός από φαγητό θα δοκιμάσεις το κλασσικό γαλακτομπούρεκο.

 

Ξυλόκαστρο

Μόλις 120 χιλιόμετρα είναι το Ξυλόκαστρο από την Αθήνα και ιδανικός προορισμός για μονοήμερη εκδρομή. Αν έχεις οικογένεια τότε θα απολαύσεις αυτή την κωμόπολη. Σίγουρα θα απολαύσεις το μπάνιο σε καθαρά νερά, αλλά αξίζει να δεις και να περπατήσεις στο δάσος Πευκιά. Αυτός ο όμορφος τόπος αποτέλεσμα έμπνευση για τον Άγγελο Σικελιανό -υπάρχει ακόμα η διώροφη μονοκατοικία του– και για τον Κώστα Καρυωτάκη, Μια επιπλέον πρόταση είναι να κάνεις πικ νικ μέσα στο δάσος -θα το ευχαριστηθείς.