Στην καρδιά του καλοκαιριού απολαμβάνουμε τα πιο νόστιμα φρούτα και λαχανικά. Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι έχουμε μεγαλύτερη και καλύτερη ποικιλία σε φρούτα και λαχανικά.

Κάτι που τηρώ ευλαβικά τα τελευταία χρόνια είναι να αγοράζω φρούτα, λαχανικά και ψάρια εποχής για αυτό πηγαίνω κάθε βδομάδα στη λαϊκή αγορά. Όσο και να θέλω μέσα στο χειμώνα να φτιάξω γεμιστά ξέρω πως οι ντομάτες, οι πιπεριές,τα κολοκυθάκια και οι μελιτζάνες είναι όλες με φάρμακα οπότε τα απολαμβάνω στην εποχή τους. Ακόμα και τα καλαμαράκια που όλος ο κόσμος τα έχει συνδυάσει με το καλοκαίρι εμείς τα τρώμε τον Οκτώβριο που είναι η περίοδος τους.

Αν με ρωτήσεις αν είναι δύσκολο θα σου πω “‘Όχι” γιατί πολύ απλά έχω μάθει από την οικογένεια μου να τρώω μόνο τα αγαθά της κάθε εποχής που είναι φρέσκα.

Φρούτα 

Καρπούζι

Πεπόνι

Ροδάκινα

Βερύκοκα

Κορόμηλα

Κεράσια

Νεκταρίνια

Βανίλιες

Βύσσινα

Επιπλέον, τον Ιούλιο ξεκινάνε να βγαίνουν τα πρώτα σταφύλια, δαμάσκηνα και σύκα.

Λαχανικά

Αγγούρια

Κολοκύθια

Μελιτζάνες

Μπάμιες

Πιπεριές

Πράσινα φασολάκια

Αμπελοφάσουλα

Καλαμπόκια

Από χόρτα της εποχής είναι τα βλίτα, γλυστρίδα, αλμύρα, κρίταμο.

 

Ψάρια

Σαρδέλες, γάβρος, κολιός, σκουμπριά, πελαγίσιος μπακαλιάρος, γαύρος, αστακός, γαρίδες, γόπα, μαγιάτικο, μελανούρι, μύδια, ξιφίας, σαφρίδι, σκουμπρί, σουπιά, τόνος, ροφός, σάλπα, συναγρίδα.