Οι περισσότεροι απολαμβάνουμε κάθε καλοκαίρι να βλέπουμε ταινίες σε θερινό σινεμά. Ειδικά όταν το θερινό σινεμά βρίσκεται δίπλα στο κύμα τότε η μαγεία είναι μεγαλύτερη κι έχεις την αίσθηση πως είσαι σε κάποιο νησί -κι ας απέχεις λίγα μόνο χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.

Αυτά είναι τα θερινά σινεμά δίπλα στο κύμα της… Αττικής

Σινέ Φλοίσβος

https://www.instagram.com/p/CA5fi3RpA9k/

Το συγκεκριμένο θερινό σινεμά είναι το μοναδικό του Παλαιού Φαλήρου και βρίσκεται μέσα στο πάρκο Φλοίσβος. Το να απολαμβάνει την ταινία σου σ΄αυτόν τον ανοιχτό χώρο, δίπλα στη μαρίνα Φλοίσβου τόσο κοντά στη θάλασσα είναι το τέλειο καλοκαιρινό σκηνικό. Σου προτείνω να πας νωρίτερα γιατί δε βρίσκεις εύκολα θέση.

info: Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, Τηλ. 210 9821256

Cine Ρία

https://www.instagram.com/p/B34SJoEAyCD/

Το θερινό σινεμά άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του, στη Βάρκιζα, το 1963 και μέχρι σήμερα έχει φανατικούς οπαδούς. Ένας μοναδικός, περιποιημένος χώρος με την δική του ιστορία όπου έχει παντρέψει το παλιό με το σύγχρονο. Εδώ θα απολαύσεις την ταινία σου είτε στην καρέκλα, είτε στους καναπέδρες είτε σε σεζλογκ.

info: Αφροδίτης 8 Βάρη, Τηλ. 8970844

Cine Άλιμος

https://www.instagram.com/p/BuBOm7UgqwD/

Ο δημοτικός κινηματογράφος Αλίμου είναι η πιο νέα άφιξη μιας και μετράει μόλις 4 χρόνια ζωής. Η μοναδική του τοποθεσία -βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα- σε κάνει να θέλεις να έρχεσαι ξανά κι ξανά.

info: Λεωφ. Ποσειδώνος 43 & Καλαμακίου, παραλία Αλίμου, Τηλ. 2109839882

Cine Τα χρόνια της αθωότητας

https://www.instagram.com/p/B0JZRHyI5VY/

Το σκηνικό του θερινού σινεμά ξυπνάει νοσταλγικές μνήμες όπως και το όνομα του. Βρίσκεται μόλις ένα τετράγωνο μακριά από τη θάλασσα και απολαμβάνουμε να βλέπουμε εκεί τις ταινίες μας. Γιατί κάποιες συνήθειες δεν αλλάζουν.

info: Λ. Σουνίου 6, Λαύριο Τηλ: 22920 26902

Cine Βοτσαλάκια

https://www.instagram.com/p/CBYoBB8juig/

Η τοποθεσία του μοναδική, καθώς βρίσκεται κάτω από το λόφο της Καστέλας και κερδίζει κάθε επισκέπτη. Η αίσθηση πως βρίσκεσαι τόσο μακριά από την Αθήνα, αλλά και η θέα που τις καλές ημέρες φτάνει μέχρι την Αίγινα δεν μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο.

info: Πλαζ Βοτσαλάκια (Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά), Τηλ. 210 4227427