Οι top παραλίες του Ιονίου για να απολαύσεις τις βουτιές σου σε καταγάλανα νερά

Οι top παραλίες του Ιονίου για να απολαύσεις τις βουτιές σου σε καταγάλανα νερά

Τα νησιά του Ιονίου μπορεί να μην έχουν γραφική Χώρα για να εξερευνήσεις περπατώντας σε σοκάκια, αλλά έχουν τις καλύτερες παραλίες με καταγάλανα νερά που δεν χορταίνεις να απολαμβάνεις τις βουτιές σου.

Ξεχώρισα εννιά παραλίες του Ιονίου -όλες πολυφωτογραφημένες- για να απολαύσεις το κολύμπι σου σε κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά.

 

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

5 θαλασσινοί προορισμοί με αυτοκίνητο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Από τις διασημότερες παραλίες του νησιού, το Πόρτο Κατσίκι, στη Λευκάδα έχει καταταχτεί στις 6 καλύτερες παραλίες της Μεσογείου κι όχι άδικα. Η παραλία έγινε γνωστή τη δεκαετία του 1990 όταν φτιάχτηκε το οδικό δίκτυο κι υπήρχε πρόσβαση. Η παραλία είναι πετρωδης, τα νερά είναι βαθιά και οι επισκέπτες του νησιού δεν φεύγουν αν δεν κολυμπήσουν στα νερά της. Το μήνα Αύγουστο έχει πάρα πολύ κόσμο για αυτό πρέπει να πας από νωρίς το πρωί για να βρεις χώρο να βάλεις την πετσέτα σου.

Εγκρεμνοί, Λευκάδα

View this post on Instagram

Paradise 😍

A post shared by Alexis Panagiotis 🇬🇷 (@alexis_panagiotis) on

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Λευκάδα, μόλις 4χιλιόμετρα από το χωριό Αθάνι. Για να φτάσεις στην παραλία πρέπει να κατέβεις (κι φυσικά μετά να ανέβεις) 350 σκαλάκια, ωστόσο συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο. Τα καταγάλανα νερά είναι λίγο πιο παγωμένα, αλλά δεν χορταίνεις να κάνεις τις βουτιές σου σ΄αυτή την φανταστική παραλία -από τις καλύτερες της Ελλάδας. Ο σεισμός του 2015 έκανε τεράστιες ζημιές στη παραλία αλλάζοντας τη μορφή της.

Ναυάγιο, Ζάκυνθος

View this post on Instagram

“𝘓𝘢 𝘮𝘰𝘵𝘰𝘯𝘢𝘷𝘦 𝘗𝘢𝘯𝘢𝘨𝘪𝘰𝘵𝘪𝘴 𝘦𝘳𝘢 𝘶𝘯𝘢 𝘯𝘢𝘷𝘦 𝘥𝘢 𝘤𝘢𝘳𝘪𝘤𝘰 𝘶𝘵𝘪𝘭𝘪𝘻𝘻𝘢𝘵𝘢 𝘥𝘢𝘪 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘳𝘢𝘣𝘣𝘢𝘯𝘥𝘪𝘦𝘳𝘪 𝘴𝘢𝘭𝘱𝘢𝘵𝘢 𝘯𝘦𝘭 1980 𝘥𝘢𝘭𝘭𝘦 𝘤𝘰𝘴𝘵𝘦 𝘥𝘦𝘭𝘭𝘢 𝘛𝘶𝘳𝘤𝘩𝘪𝘢 𝘤𝘰𝘯 𝘶𝘯 𝘤𝘢𝘳𝘪𝘤𝘰 𝘥𝘪 𝘴𝘪𝘨𝘢𝘳𝘦𝘵𝘵𝘦, 𝘥𝘦𝘴𝘵𝘪𝘯𝘢𝘵𝘦 𝘢𝘭𝘭𝘢 𝘷𝘦𝘯𝘥𝘪𝘵𝘢 𝘴𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘳𝘤𝘢𝘵𝘰 𝘯𝘦𝘳𝘰. 𝘕𝘰𝘯 𝘢𝘷𝘦𝘯𝘥𝘰 𝘭𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘵𝘦 𝘪𝘯 𝘳𝘦𝘨𝘰𝘭𝘢, 𝘶𝘯𝘢 𝘴𝘦𝘳𝘢 𝘥𝘦𝘭𝘭'𝘰𝘵𝘵𝘰𝘣𝘳𝘦 𝘥𝘪 𝘲𝘶𝘦𝘭𝘭'𝘢𝘯𝘯𝘰 𝘭'𝘦𝘲𝘶𝘪𝘱𝘢𝘨𝘨𝘪𝘰 𝘦𝘳𝘢 𝘵𝘢𝘭𝘭𝘰𝘯𝘢𝘵𝘰 𝘥𝘢𝘭𝘭𝘢 𝘎𝘶𝘢𝘳𝘥𝘪𝘢 𝘤𝘰𝘴𝘵𝘪𝘦𝘳𝘢 𝘨𝘳𝘦𝘤𝘢, 𝘪𝘭 𝘓𝘪𝘮𝘦𝘯𝘪𝘬𝘰 𝘚𝘰𝘮𝘢, 𝘦 𝘥𝘢𝘵𝘦 𝘭𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘥𝘪𝘻𝘪𝘰𝘯𝘪 𝘢𝘵𝘮𝘰𝘴𝘧𝘦𝘳𝘪𝘤𝘩𝘦 𝘢𝘷𝘷𝘦𝘳𝘴𝘦, 𝘥𝘦𝘤𝘪𝘴𝘦 𝘥𝘪 𝘧𝘦𝘳𝘮𝘢𝘳𝘴𝘪 𝘪𝘯 𝘱𝘳𝘰𝘴𝘴𝘪𝘮𝘪𝘵à 𝘥𝘦𝘭𝘭𝘢 𝘤𝘢𝘭𝘢, 𝘯𝘦𝘭𝘭𝘢 𝘴𝘱𝘦𝘳𝘢𝘯𝘻𝘢 𝘤𝘩𝘦 𝘭𝘢 𝘻𝘰𝘯𝘢 𝘳𝘪𝘱𝘢𝘳𝘢𝘵𝘢 𝘦 𝘭'𝘰𝘴𝘤𝘶𝘳𝘪𝘵à 𝘯𝘰𝘵𝘵𝘶𝘳𝘯𝘢 𝘱𝘰𝘵𝘦𝘴𝘴𝘦𝘳𝘰 𝘱𝘳𝘰𝘵𝘦𝘨𝘨𝘦𝘳𝘦 𝘪𝘭 𝘮𝘦𝘳𝘤𝘢𝘯𝘵𝘪𝘭𝘦. 𝘓𝘢 𝘮𝘢𝘵𝘵𝘪𝘯𝘢 𝘴𝘦𝘨𝘶𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘭𝘢 𝘯𝘢𝘷𝘦 𝘴𝘪 𝘦𝘳𝘢 𝘢𝘳𝘦𝘯𝘢𝘵𝘢 𝘪𝘯 𝘶𝘯𝘢 𝘴𝘦𝘤𝘤𝘢 𝘥𝘪 𝘲𝘶𝘦𝘭 𝘧𝘰𝘯𝘥𝘢𝘭𝘦 𝘦𝘥 𝘪𝘯 𝘣𝘳𝘦𝘷𝘦 𝘵𝘦𝘮𝘱𝘰 𝘭𝘢 𝘳𝘪𝘴𝘢𝘤𝘤𝘢 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘵𝘢 𝘥𝘢𝘭 𝘳𝘦𝘭𝘪𝘵𝘵𝘰, 𝘢𝘤𝘤𝘶𝘮𝘶𝘭𝘢𝘯𝘥𝘰 𝘮𝘢𝘵𝘦𝘳𝘪𝘢𝘭𝘦 𝘴𝘢𝘣𝘣𝘪𝘰𝘴𝘰, 𝘩𝘢 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘵𝘰 𝘶𝘯𝘢 𝘴𝘱𝘪𝘢𝘨𝘨𝘪𝘢 𝘣𝘪𝘢𝘯𝘤𝘩𝘪𝘴𝘴𝘪𝘮𝘢; 𝘥𝘢 𝘢𝘭𝘭𝘰𝘳𝘢 𝘭'𝘪𝘯𝘴𝘦𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘢 è 𝘥𝘪𝘷𝘦𝘯𝘵𝘢𝘵𝘢 𝘶𝘯'𝘢𝘵𝘵𝘳𝘢𝘻𝘪𝘰𝘯𝘦 𝘵𝘶𝘳𝘪𝘴𝘵𝘪𝘤𝘢. 𝘎𝘭𝘪 𝘢𝘣𝘪𝘵𝘢𝘯𝘵𝘪 𝘥𝘦𝘭 𝘭𝘶𝘰𝘨𝘰 𝘳𝘪𝘤𝘰𝘳𝘥𝘢𝘯𝘰 𝘤𝘩𝘦 𝘱𝘦𝘳 𝘨𝘪𝘰𝘳𝘯𝘪, 𝘪𝘯 𝘴𝘦𝘨𝘶𝘪𝘵𝘰 𝘢𝘭 𝘯𝘢𝘶𝘧𝘳𝘢𝘨𝘪𝘰, 𝘯𝘦𝘭 𝘮𝘢𝘳𝘦 𝘤𝘪𝘳𝘤𝘰𝘴𝘵𝘢𝘯𝘵𝘦 𝘴𝘪 𝘱𝘰𝘵𝘦𝘷𝘢𝘯𝘰 𝘵𝘳𝘰𝘷𝘢𝘳𝘦 𝘯𝘶𝘮𝘦𝘳𝘰𝘴𝘦 𝘴𝘵𝘦𝘤𝘤𝘩𝘦 𝘦 𝘱𝘢𝘤𝘤𝘩𝘦𝘵𝘵𝘪 𝘥𝘪 𝘴𝘪𝘨𝘢𝘳𝘦𝘵𝘵𝘦 𝘱𝘳𝘰𝘷𝘦𝘯𝘪𝘦𝘯𝘵𝘪 𝘥𝘢𝘭𝘭𝘢 𝘴𝘵𝘪𝘷𝘢 𝘥𝘦𝘭 𝘳𝘦𝘭𝘪𝘵𝘵𝘰.” • • #navagiobeach #navagio #zakynthos #zante #greece #italy #summer #pic #photooftheday #paradise #sea #worldtraveler #travel #photography ##travelphotography

A post shared by • 𝚅𝚊𝚕𝚎𝚗𝚝𝚒𝚗𝚊 𝙿𝚎𝚛𝚌𝚑𝚒𝚊𝚗𝚘 • (@valentina_perchiano) on

Από τις πιο διάσημες παραλίες στον πλανήτη είναι το Ναυάγιο. Κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδεςτουρίστες που θέλουν να τη δούνε από κοντά κι φυσικά να βγάλουν τις απαραίτητες φωτογραφίες. Γιατί εκτόςαπό τα καταγάλανα νερά να παραδεχτούμε πως είναι από τα πιο όμορφα ινσταγκραμικά μέρη του νησιού. Η παραλία Ναυάγιο ή αλλιώς «Παναγιώτης» είναι από τα top αξιοθέατα του νησιού. Η παραλία βρίσκεται σε δυσπρόσιτο μέρος και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο μέσω θαλάσσης ή αέρα. Κάθε πρωί από το λιμάνι της Ζακύνθου ξεκινάνε καραβάκια που κάνουν το γύρο του νησιού και φυσικά στάση στο Ναυάγιο.

Μύρτος, Κεφαλλονιά

Η πιο διάσημη παραλία του νησιού και ένα από τα κύρια αξιοθέατά της Κεφαλλονιάς, αφού τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Ο Μύρτος είναι οργανωμένη παραλία, με καντίνα, ομπρέλες, ξαπλώστρες και ναυαγοσώστη. Τα νερά είναι βαθιά κι απότομα -μάλιστα πολλές φορές έχει μεγάλα κύματα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Κι αφού έφτασες ως εκεί αξίζει μια βόλτα στο γραφικό χωριό, Άσσος.

παραλία Ξι, Κεφαλλονιά

Η παραλία Ξι είναι ιδιαίτερη γνωστή στους επισκέπτες της Κεφαλλονιάς. Βρίσκεται κοντά στο Ληξούρι, έχει ρηχά νερά κι είναι οργανωμένη. Έχει γίνει ευρέως γνωστή από το κόκκινο-κεραμυδί χρώμα που έχει η άμμος.

Πετανοί, Κεφαλλονιά

Από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού με άσπρο βότσαλο και με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Έχει βραβευτεί με Γαλάζια σημαία και είναι άρτια οργανωμένη. Σύμφωνα με κάποιες εκδοχές το μέρος έχει λάβει το όνομα του από την συνένωση των λέξεων πετάω+νους. Μια άλλη εκδοχή είναι πως το όνομα έχει προέλευση Ομηρική, και προέρχεται από την λέξη “εηπετανοί”, το οποίο σημαίνει το τόπο που έχει πολλά νερά, καθ’ όλο το έτος

Βουτούμι, Αντίπαξοι

Αν δεις φωτογραφία από τη συγκεκριμένη παραλία μπορεί να νομίζεις πως βρίσκεσαι σε κάποο εξωτικό προορισμό. Εκτός από τα χρώματα των νερών άκομα ένα χαρακτηριστικό που την κάνει ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι πως τα  κυπαρίσσια να φτάνουν μέχρι την  λευκή άμμο. ΣΕ παλαιότερο άρθρο η Telegraph τη συμπεριέλαβε στο αφιέρωμα για τις καλύτερες «κρυφές» παραλίες της Ευρώπης.

Γιδάκι, Ιθάκη

Στο νότιο μέρος του νησιού βρίσκεται μια από τις ομορφότερεςπαραλίες της Ελλάδας με τυρκουάζ νερά και βότσαλα. Για να φτάσεις ως εκεί είτε θα περπατήσεις από ένα μονοπάτι είτεμε το καϊκι -το μόνο σίγουρο είναι πως τανερά και το τοπίο που θα αντικρύσεις δεν θα το χορταίνεις.

Ισσός, Κέρκυρα

View this post on Instagram

Issos beach, Corfu island, Greece.

A post shared by cosmostatus (@cosmostatus) on

Από τις μεγαλύτερες και καλύτερες παραλίες της Κέρκυρας.  Συνορεύει και ανήκει, μαζί με τον γειτονικό Χαλικούνα, στη προστατευμένη περιοχή natura της λιμνοθάλασσας των Κορισσίων με αποτέλεσμα να μην την έχουν εκμεταλλευτεί εμπορικά. Στο συγκεκριμένο σημείο η θάλασσα είναι ανοιχτή κι έτσι υπάρχει σχεδόν μόνιμος κυματισμός που την κάνουν κατάλληλη για surfing αλλά και ιστιοπλοΐα.

 

Για παραλίες του Αιγαίου δες εδώ