Πόρτο Τιμόνι: Η άγνωστη μαγευτική παραλία της Κέρκυρας

Πόρτο Τιμόνι: Η άγνωστη μαγευτική παραλία της Κέρκυρας

Η Κέρκυρα, ένα πανέμορφο νησί του Ιονίου, είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική της και φυσικά θεωρείται από τους κορυφαίους πασχαλινούς προορισμούς. Τα ήθη και τα έθιμα που αναβιώνουν μέχρι σήμερα κάνουν την Κέρκυρα, την περίοδο του Πάσχα, ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό.

Πέρα από το βενετσιάνικο στυλ έχει κι αρκετές όμορφες παραλίες. Όπως είναι το Πόρτο Τιμόνι, μια άγνωστη, μαγευτική παραλία, όπου θα φτάσεις ως εκεί διασχίζοντας ένα μονοπάτι με φανταστική θέα.

Το Πόρτο Τιμόνι δεν είναι από τις γνωστές παραλίες -κανονικά θα έπρεπε- καθώς είναι μαγευτική κι έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποιο τροπικό νησί.

Βρίσκεται κάτω από το χωριό Αφιώνας και πολύ κοντά στον Άγιο Γεώργιο Πάγων. Ουσιαστικά, όπως θα βλέπεις κι από τη φωτογραφία πρόκειται για δύο διαφορετικές παραλίες που χωρίζονται από μια στενή λωρίδα (καταπράσινης) γης. Η μικρότερη ονομάζεται Λιμνί και η μεγαλύτερη Πόρτο Τιμόνι.

Για να φτάσεις στη παραλία θα πάρεις το μονοπάτι που ξεκινά από την μικρή πλατεία του Αφιώνα και 20 λεπτά μετά θα απολαμβάνεις τις βουτιές σου σ΄αυτή την πανέμορφη, κρυμμένη παραλία. Να σημειώσω πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή το μονοπάτι για αυτό καλύτερα να το περπατήσεις με αθλητικά.

Φτάνοντας ως εκεί θα εντυπωσιαστείς με το φυσικό τοπίο μιας και οι καταπράσινοι λόφοι καταλήγουν στις δύο παραλίες, οι οποίες έχουν λίγο διαφορετικό χρώμα νερών: η μία καταγάλανη η άλλη με πιο σκούρα μπλε νερά.  Πραγματικά η τοποθεσία εκεί είναι εκπληκτική, καθώς καταπράσινοι πυκνοί λόφοι καταλήγουν στις δύο αυτές παραλίες, η μία με τα γαλανά και η δεύτερη με τα πιο σκούρα μπλε νερά. Διαφορετική είναι και η θερμοκρασία των νερών.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη για αυτό φρόντισε να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα, ενώ αξίζει να μείνεις μέχρι το ηλιοβασίλεμα.