Το φετινό καλοκαίρι η εξοχική κατοικία έχει την τιμητική της. Γνωρίζω πάρα πολύ κόσμο που αντί για διακοπές θα περάσουν τις διακοπές τους στο εξοχικό, αντί σε κάποιο νησί. Κάποιοι άλλοι θα ξεκλέψουν 2-3 ημέρες για μια μικρή απόδραση κι το υπόλοιπο διάστημα θα το περάσουν στο εξοχικό.

Ειδικά αν έχεις παιδί το εξοχικό είναι το ιδανικό μέρος για να περάσεις καλά στις διακοπές. Πολλοί μπορεί να έχουν βαρεθεί την εξοχική κατοικία, αλλά να ξέρετε πως όσοι έχουμε εξοχική κατοικία είμαστε πάρα πολύ τυχεροί.

Για εσένα που έχεις βαρεθεί να παραθερίζεις στο εξοχικό, αλλά φέτος θα περάσεις εκεί αναγκαστικά την καλοκαιρινή σου άδεια σου έχω 5 ιδέες για να περάσεις φανταστικά χωρίς να βαρεθείς.

Αγόρασε φουσκωτή πισίνα

Είτε έχεις παιδί/παιδιά είτε όχι θα περάσεις χρόνο στη φουσκωτή πισίνα. Στα καταστήματα υπάρχουν μεγάλες φουσκωτές πισίνες και για μεγάλους -ειδικά αυτή την εποχή θα βρεις οικονομικές τιμές. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν κι εσύ την ώρα που θα τα επιτηρείς θα μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο σου, να κάτσεις με ηρεμία στη βεράντα σου.

Οργάνωσε βραδιές barbeque

Κάλεσε παρέα -όχι πολλά άτομα λόγω covid- ή μόνο με την οικογένεια σου και οργάνωσε βραδιά ψησίματος. Αγόρασε ποικιλία κρεάτων, πίτες φτιάξτε σαλάτα και πατάτες τηγανιτές κι έτοιμο το βραδινό γεύμα. Η ώρα θα περάσει ευχάριστα και θα κάνετε κάτι όλοι μαζί. Ακόμα και με τους γείτονες μπορείς να οργανώσεις βραδιές barbeque.

Κάνε μονοήμερες αποδράσεις

Ξύπνησε νωρίς το πρωί και πηγαίνετε να κολυμπήσετε και να φάτε σε διπλανό μέρος. Κάθε δύο ημέρες μπορείς να επιλέγεις διαφορετικό μέρος για να περάσετε την ημέρα σας και να ανακαλύψεις μέρη που μέχρι τώρα δεν είχες επισκεφτεί.

Φτιάξε σπιτικές μαρμελάδες

Ξέρω πως δεν έχεις πάει στην εξοχική κατοικία για να μαγειρεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όμως, το να φτιάξεις σπιτικές μαρμελάδες με φρούτα από τον κήπο σου ή από φρούτα που προομηθε΄πυτηκες από τοπικόπαραγωγό είναι μόνο ευχαρίστηση. Το φθινόπωρο που θα τις απολαμβάνεις με ζεστό ψωμάκι θα ευχόσουν να είχες φτιάξει περισσότερες.

Κάνε δραστηριότητες στη φύση

Νοίκιασε βάρκα για να πας σε κοντινές πσαραλίες, κάνε πεζοπορία στο βουνό, κάνε sup κι ένα σωρό δραστηριότητες που έχει το κάθε μέρος είτε βίσκεσαι σε βουνό είτε σε θάλασσα. Με τις δραστηριότητες θα φτιάξει πολύ η ψυχολογία σου και θα σε βοηθήσει να έχεις καλή σωματική υγεία.

Φύτεψε στον κήπο

Η κηπουρική είναι από τις πιο αντιαγχολυτικές και δημιουργικές δραστηριότητες. Το φετινό καλοκαίρι ήρθε η -κατάλληλη στιγμή- για να φτιάξεις τον κήπο σου. Βάλε λουλούδια ή φύτεψε δέντρα που κρατάνε -αν δεν το επισκέπτεσαι τακτικά- και μόλις αρχίσουν να βγαίνουν θα είσαι χαρούμενος/η με το αποτέλεσμα. Θα σε βοηθήσει κιόλας να περνάς δημιουργικό χρόνο χωρίς να σκέφτεσαι τυχόν προβλήματα.