Το σύκο είναι το φρούτο του καλοκαιριού. Θυμάμαι από μικρό παιδάκι τον παππού μου, Βασίλη να ανυπομονεί να έρθει ο Αύγουστος για να απολαύσει αυτό το γλυκό φρούτο.

Να σου πω την αλήθεια μέχρι φέτος δεν έτρωγα σύκα -με ενοχλούσαν οι ίνες του. Μέχρι που δοκίμασα από τη συκιά που έχει ο πεθερός μου στο εξοχικό και ξετρελάθηκα με τη γλυκιά τους γεύση.

Εκτός από το να τρώμε σκέτα σύκα άρχισα να εμπλουτίζω αυτό το τόσο ξεχωριστό φρούτο και σε διάφορα γεύματα μας.

Σαλάτα με σύκο

https://www.instagram.com/p/CDb4hn8lLDX/

Πράσινη σαλάτα με τοματίνια, φρέσκα σύκα, καρύδια και κομματάκια παρμεζάνας.

 

Σύκο και πεπόνι

Ένας γευστικός και ιδιαίτερος συνδυασμός είναι να συνοδέψεις το σύκο με πεπόνι και προσούτο. Μια άκρως καλοκαιρινή πρόταση, ιδανική να συνοδέψεις το ποτό σου.

 

Γιαούρτι ή παγωτό με φρέσκα σύκα

https://www.instagram.com/p/CDieb9GBo3d/

Θέλεις κάτι γλυκό και ταυτόχρονα αποφεύγεις τις πολλές θερμίδες; Η πιο γευστική πρόταση είναι να φτιάξεις γιαούρτι (με ή χωρίς δημητριακά) και να βάλεις φρέσκα σύκα.  Ιδανική πρόταση για το πρωινό σου, αντίθετα για μετά το φαγητό μπορείς να προσθέσεις σύκα στο παγωτό σου.

 

Ποικιλία με σύκο

Βραδιά με φίλους με την πιο γευστική ποικιλία

Κάθεσαι στη βεράντα ή τον κήπο σου και θέλεις να απολαύσεις μια ποικιλία; Σε μια πιατέλα βάλε ότι τυρί έχεις στο ψυγείο σου, αλλαντικά, παξιμάδια, λουκάνικο, βραστά αυγά και φρέσκα σύκα.

 

Μαρμελάδα σύκο

https://www.instagram.com/p/CDh0RnVj0Ps/

Αφού έχεις σύκα από τον κήπο σου προτείνω να φτιάξεις μαρμελάδα για να τη βάζεις στο ζεστό ψωμί σου για πρωινό, σε pancakes ακόμα και στο γιαούρτι σου. Το μόνο σίγουρο είναι πως η γεύση του θα σε αποζημιώσει πλήρως.