Η Πελοπόννησος κρύβει πολλούς θησαυρούς, μεταξύ άλλων και οι παραλίες της. Μια από τις πιο αγαπημένες μου παραλίες είναι ο Άγιος Γεώργιος, στα Πούλιθρα, η οποία δεν είναι ευρέως γνωστή. Ωστόσο είναι από τις πιο όμορφες με πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά.

Η παραλία βρίσκεται λίγο πιο έξω από το χωριό Πούλιθρα, στο νομό Αρκαδίας. Αφού περάσεις μέσα από το χωριό -προσελκύει πολλές οικογένειες- κάνεις αριστερά στο καφενείο -υπάρχει πινακίδα- και διασχίζεις ένα μονοπάτι με το αυτοκίνητο. Η διαδρομή -σε κάποια σημεία έχει χωματόδρομο- είναι φανταστική καθώς περνάς μέσα από χωράφια με ελιές. Θα βρεις τρια διαφορετικά σημεία για να κατέβεις -τα δύο πρώτα είναι χωμάτινα ενώ αν ακολουθήσεις το δρόμο -με άσφαλτο- σε βγάζει στη λίο πιο μεγάλη παραλία.

Η παραλία είναι μεγάλη και την προτιμούν οι ντόπιοι για να απολαύσουν το μπάνιο τους σε γαλαζοπράσινα νερά, ενώ το τοπίο γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό γιατί είσαι μέσα σε ένα δάσος γεμάτο ελιές. Απέναντι προβάλλει ο μεγάλος βράχος που από κάτω βρίσκεται το Λεωνίδιο. 

Τα νερά είναι δροσερά και πεντακάθαρα και κατά μήκος της παραλίας θα βρεις δροσερά μέρη κάτω από ελιές αν δεν θέλεις να είσαι στον ήλιο. Η παραλία έχει μικρά και μεγάλα βότσαλα -το δικό μας αγαπημένο παιχνίδι είναι να βρίσκουμε κοχύλια.

https://www.instagram.com/p/BH73geSDPd_/

Η παραλία πήρε το όνομα της από το εκκλησάκι του Άη Γιώργη που είναι χτισμένο μέσα στο δάσος και μπορείς να φτάσεις μέχρι εκεί μόνο από τη θάλασσα.

Κάθε φορά που βρίσκομαι σ΄αυτά τα υπέροχα μέρη απολαμβάνω εδώ το μπάνιο μου. Μάλιστα, πολλές φορές καθόμαστε σχεδόν όλη την ημέρα έχοντας μαζί τις απαραίτητες προομήθειες φαγητό, νερό και φρούτα.

Σου προτείνω την επόμενη φορά που θα βρίσκεσαι στην Αρκαδία να κολυμπήσεις σ΄αυτά τα φανταστικά νερά.