Διακοπές ήταν και πέρασαν (πάρα πολύ γρήγορα όπως πάντα). Το μυαλό, όμως, εξακολουθεί να ταξιδεύει στις ημέρες που καθόσουν με τις ώρες στη παραλία. Από την άλλη το σώμα βρίσκεται στο χώρο εργασίας και την καθημερινότητα.

Το θέμα είναι πώς θα επανέλθεις στην εργασία μετά το τέλος των διακοπών; Πώς η μετάβαση στην καθημερινότητα θα γίνει ομαλά; Με αυτά τα 6 tips που θα διαβάσεις παρακάτω και προτείνω να τα υιοθετήσεις για να μην σου φανεί “βουνό” η μετάβαση από τις διακοπές στην εργασία.

Οργάνωσε τη βδομάδα σου

https://www.instagram.com/p/BtbxEFQH8DI/

Όχι στο μυαλό σου. Πάρε μολύβι και φτιάξε αρχικά το εβδομαδιαίο κι έπειτα το καθημερινό σου πλάνο. Αν δεν έχεις αγόρασε ατζέντα για να τα έχεις όλα συγκεντρωμένα (κι συγκεκριμένα). Κάθε μέρα πρέπει να έχεις έτοιμο το πρόγραμμα σου: από τα επαγγελματικά ραντεβού μέχρι το 40λεπτο που αφιερώνεις για τρέξιμο.

Βάλε προτεραιότητες

Οι πρώτες ημέρες στην εργασία είναι λίγο αναγνωριστικές. Να μαζέψεις εκκρεμότητες, να οργανώσεις το νέο πλάνο κι πολλά άλλα τέτοια. Δεν μπορείς σίγουρα να τα κάνεις όλα μαζί -κι ειδικά από τη πρώτη ημέρα. Για αυτό κάτσε ήρεμα συγκεντρώσου και δες ποιες είναι οι προτεραιότητες σου. Από που πρέπει να αρχίσεις για τη νέα σεζόν.

Μην χάνεις χρόνο στο κινητό

Ίσως να θέλεις να κοιτάς συνεχώς τις φωτογραφίες των διακοπών σου. Ίσως πάλι περνάς πολύ χρόνο στα social media κοιτώντας τις ζωές των φίλων σου. Όλα αυτά σίγουρα δεν σε βοηθάνε να συγκεντρωθείς. Αντίθετα, περνάει η ώρα χωρίς να έχεις κάνει κάτι και μένεις πίσω. Συγκεντρώσου στα projects σου και θα βρεις άλλη ώρα χρόνο για να σερφάρεις στο διαδίκτιο.

Ξεκίνησε την ημέρα με γυμναστική και πρωινό

https://www.instagram.com/p/BqHDh3RHN00/

Τόσο η γυμναστική το πρωί όσο και το πρωινό σου δίνουν ενέργεια και ευεξία. Ξύπνησε λίγο νωρίτερα για να πας για τρέξιμο, ή γυμναστήριο και εκτός από σκέτο καφέ φτιάξε ένα τοστ, φάε φρούτα για να ξεκινήσε όσο καλύτερα γίνεται η ημέρα σου.

Πες “όχι” στα meetings

Δεν εννοώ να πεις “όχι” στο meeting με το αφεντικό ή την ομάδα σου. Να πεις “όχι” σε συσκέψεις που δεν είναι επείγον και μπορούν να γίνουν τον επόμενο μήνα -για να είσαι προετοιμασμένος κι ψυχολογικά ακόμα περισσότερο. Η επιστροφή στην εργασία δεν σημαίνει πως πρέπει να τα κάνειςόλα μαζί την ίδια μέρα.

Ανέλαβε συγκεκριμένα πράγματα

Αυτό μεταφράζεται πως έχεις συγκεκριμένες αρνοδιότητες και δεν πρέπει να φορτώνεσαι με παραπάνω εργασία. Βάλε όρια για να μην αγανακτήσεις από την πρώτη στιγμή της επιστροφής σου, ούτε να νιώθεις πιεσμένος/η ψυχολογικό ακόμα δεν τελειώσαν οι διακοπές.

 

Eπιπλέον, αν βρίσκεσαι σε καθεστώς τηλεργασίας φρόντισε να μην μένεις στο σπίτι με τις πυζάμες. Να είσαι περιποιημένος/η για να βοηθάει τη ψυχολογία σου και να νιώθεις πως είσαι στο γραφείο σου.

Μπορεί να επέστεψες στην καθημερινότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να παραμείνεις σε summer mood. Διάβασε εδω πως θα το πετύχεις. 

 

Καλή επάνοδο!