Πριν από 6 χρόνια, συγκεκριμένα στις 9 Δεκεμβρίου 2011, ο αγαπημένος μας Αϊ Βασίλης μεταμόρφωσε το Μύλο Ματσόπουλου που βρίσκεται στα Τρίκαλα στο Μύλο των Ξωτικών.

Από την περασμένη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, άνοιξε τις πύλες του για τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα παλιά φουγάρα μπήκαν μπροστά και δουλεύουν ασταμάτητα για να προσφέρουν χαρά στους επισκέπτες του πάρκου. Κάθε χρονιά στο Μύλο των Ξωτικών, όπου έχει καταφέρει να προσελκύει τουρίστες από όλα τα μέρη της Ελλάδας, συμβαίνει και μια νέα ιστορία.

Μέσα στο πάρκο θα βρείτε δωρεάν αρκετές δράσεις. Μεταξύ των οποίων:

  • Το πηγάδι των ευχών: Περπατώντας στο μαγεμένο δάσος και αφού επισκεφθείτε το παλάτι της Πριγκίπισσας του φεγγαριού όπου θα σας δώσει την μαγική της φεγγαρόσκονη, θα συναντήσετε  το Πηγάδι των Ευχών. Εκεί μπορείτε να ρίξετε την ευχή σας.. και που ξέρετε, μπορεί και να πραγματοποιηθεί!
  • Η Αιώνια Πηγή Σοκολάτας: Ο καυγάς ξεκίνησε τον περασμένο χειμώνα όταν οι Πειρατές ανακάλυψαν το Μυστικό για την «Αιώνια Πηγή Σοκολάτας» που αναβλύζει με τρόπο μοναδικό  από τη γη και προσπάθησαν να την πολιορκήσουν. Μην ανησυχείτε όμως γιατί τα ξωτικά κατάφεραν να την φυλάξουν και περιμένουν στο Παραμυθένιο Εργαστήρι Σοκολάτας για να θαυμάσετε την λάβα σοκολάτας που ρέει άφθονη και φυσικά κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!
  • Το Σπίτι Του Αϊ Βασίλη: ο αγαπημένος μας Αϊ Βασίλης επιλέγει ένα από τα πιο ονειρεμένα σημεία του πάρκου για να δημιουργήσει το καινούριο του σπίτι και να ανοίξει τη μεγάλη και ζεστή αγκαλιά του, στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.
  • Το Ταχυδρομείο των Ξωτικών: φέτος θα αποτελέσει και πάλι την αφετηρία αμέτρητων ευχών και επιθυμιών. Τα πιο τυχερά παιδιά είναι αυτά που θα βρεθούν στο πραγματικό Ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη, στο Μύλο των Ξωτικών. Μικροί και μεγάλοι θα στείλουν το γράμμα τους με ένα τρόπο μαγικό και θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν με το Πολικό express και να το παραδώσουν οι ίδιοι στον Αϊ-Βασίλη!
  • Ζωγραφική Προσώπου: με χρώματα, πινέλα και όλες τις χριστουγεννιάτικες εμπνεύσεις. Με τη μαγική αστερόσκονη και οικολογικά χρώματα, τα ξωτικά υπόσχονται να μεταμορφώσουν τα προσωπάκια όλων των επισκεπτών του Μύλου.

Φυσικά μέσα στο πάρκο υπάρχουν κι άλλες δραστηριότητες. Όπως:

  • Το Ζαχαροπλαστείο των Ξωτικών: από το πρωί μέχρι το βράδυ, ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών και οι αναρίθμητοι βοηθοί του παρουσιάζουν τα γλυκά μυστικά τους. Τα πιο εντυπωσιακά γλυκίσματα κατασκευάζονται στο Εργαστήρι Σοκολάτας από την λάβα σοκολάτας που ρέει άφθονη,μπροστά στα μάτια των επισκεπτών.  Τα Ξωτικά πλάθουν την ζεστή και πολύχρωμη καραμέλα δημιουργώντας μοναδικά σχέδια! Τα Καλικατζαράκια , χρησιμοποιώντας απίθανα υλικά (κακάο, ξηρούς καρπούς, φρούτα, βότανα κ.ά.) κατασκευάζουν και πωλούν τεράστιες πλάκες σοκολάτας.
  • Χριστουγεννιάτικη Αγορά: Στο πιο όμορφο σημείο του πάρκου, δίπλα από τον σταθμό του Πολικού express θα συναντήσετε την μαγική Χριστουγεννιάτικη αγορά, με δεκάδες όμορφα διακοσμημένα ξύλινα σπίτια, γεμάτα τοπικές γεύσεις και προϊόντα, ιδιαίτερα αρώματα και πολλά χρώματα. Είναι μέρες γιορτής, είναι ημέρες χαράς αλλά και ημέρες προσφοράς. Η οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης με αυστηρότητα επιβλέπει τις τιμές πώλησης των προϊόντων, με στόχο το χαμηλό κόστος. Ειδικά διαμορφωμένος χώρος θα στεγάσει την εμπορική δραστηριότητα συλλόγων και ευπαθών ομάδων.
  • Το Πολικό express: Χιόνια, μαγευτικά τοπία, στάσεις… Η μεγάλη έκπληξη του φετινού Μύλου  των Ξωτικών σε μια μαγευτική χριστουγεννιάτικη διαδρομή, ειδικά σχεδιασμένη από τον Αϊ Βασίλη και τους βοηθούς του. Μικροί και μεγάλοι θα  έχουν την δυνατότητα να περάσουν μέσα από ποτάμια και από  ένα παραμυθένιο δάσος με ξωτικά και νεράιδες και να θαυμάσουν το εντυπωσιακό σπίτι του Αϊ Βασίλη και το παλάτι της Πριγκίπισσας του φεγγαριού.

Ο Μύλος των Ξωτικών άνοιξε στα Τρίκαλα και το πολικό εξπρές ξεκίνησε από ένα τόπο μακρινό για να φέρει κοντά μας τους αγαπημένους χαρακτήρες των Χριστουγέννων. Εσείς, τι λέτε, θα επιβιβαστείτε;;