«The Travel Manifesto»

«The Travel Manifesto»

Την περασμένη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, ο επιβλητικός χώρος της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Σπύρου Λομβέρδου άνοιξε την πύλη για να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση μιας ξεχωριστής έκδοσης για το joie de travelling που απευθύνεται –κυρίως- σε ψαγμένους ταξιδευτές.

Ο Γεώργιος Τ. Καράμπελλας, traveler par excellence που έχει ως βάση του το Λονδίνο, παρουσίασε για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό το πρώτο τεύχους του «The Travel Manifesto».

Η συγκεκριμένη, πρωτοποριακή και πολύ διαφορετική έκδοση του “The Travel Manifesto” -ανατρέπει τους παραδοσιακούς «κανόνες» της τυπογραφίας και των περιοδικών- εκδίδεται και κυκλοφορεί στο Λονδίνο και την Ελλάδα. Φυσικά το κομμάτι της σύλληψης και της δημιουργίας ανήκει στον Γεώργιο Καράμπελλα.

Μέσα από τις σελίδες της έκδοσης, ο δημιουργός μοιράζεται τη χαρά του ταξιδιού, βουτώντας στο lifestyle του εκάστοτε προορισμού, δίνοντας παράλληλα, μια καλή γεύση από deco, μόδα, φαγητό, τέχνη, street life, τοποθεσίες, ανθρώπους.

Το βράδυ εκείνης της Δευτέρας απολαμβάνοντας το cocktail μου – Drambuie Fresco με pink grapefruit soda- και τις γλυκές προτάσεις του Στέλιου Παρλιάρου ταξίδεψα στο κόσμο του δημιουργού μέσω μιας παρουσίασης με θεατρικό χαρακτήρα και ενός video art που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το event.

Στο πρώτο τεύχος το παρών δίνουν και άλλοι ενθουσιώδεις «εξερευνητές» όπως ο Στέλιος Παρλιάρος, η Δάφνη Ζουμπουλάκη, η Άδα Σταματάτου, ο Νίκος Κοντόπουλος και η διεθνούς φήμης Δανέζα φωτογράφος interiors Birgitta Wolfgang.