Το Λονδίνο είναι μαγευτικό, όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά ειδικά την περίοδο των γιορτών η βρετανική πρωτεύουσα γίνεται πιο λαμπερή με τα χιλιάδες λαμπιόνια στους δρόμους, τις φωτισμένες βιτρίνες των καταστημάτων και τα υπαίθρια christmas markets.

Από το Νοέμβριο μήνα μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου το Λονδίνο φοράει τα γιορτινά του και βάζει τόσο τους κατοίκους όσο και τους τουρίστες να ζουν την μαγεία των Χριστουγέννων.

Η βόλτα στα Harrods είναι μέσα σ αυτά που πρέπει να κάνεις όταν επισκεφτείς τη βρετανική πρωτεύουσα, καθώς και να περπατήσεις στη στολισμένη Oxford street. Στο South Kensington θα κάνεις πατινάζ, ενώ αξίζει η βόλτα στο Notting Hill.

Οι Άγγλοι στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι προτιμούν τη γαλοπούλα με τρεις διαφορετικές γεύσεις γέμισης: κρέας από λουκάνικο, κάστανο και εντόσθια. Η γαλοπούλα συνοδεύεται με πατάτες και λαχανικά, κάστανα και σάλτσα από βατόμουρα. Το γιορτινό τραπέζι ολοκληρώνεται με το επιδόρπιο που συνήθως είναι πουτίγκα με δαμάσκηνα.

Τις ημέρες που θα είσαι στο Λονδίνο κλείσε εγκαίρως εισιτήριο να δεις παράσταση μπαλέτου γιατί την συγκεκριμένη περίοδο οι Βρετανοί αγαπούν ιδιαίτερα τέτοιους είδους θεάματα.