Δύο αδέρφια που ζουν μια εντελώς διαφορετική ζωή. Ο Άκης, οδηγός ταξί προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα χρέη του και την απαιτητική γυναίκα του. O Τίμος, διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης ζει την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Μια παρεξήγηση που κρατάει πολλά χρόνια έχει αποξενώσει τα άλλοτε δεμένα αδέρφια Η ζωή, όμως, βρίσκει τον τρόπο να τους φέρει και πάλι κοντά, αναπάντεχα και καθοριστικά.

Έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μια συγκινητική αλλά αισιόδοξη ταινία. Η αδερφική αγάπη, οι κοινές παιδικές αναμνήσεις και τα ακούσματα καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα του παρελθόντος.

“Η Τζαμάικα είναι μια συγκινητική, ανθρώπινη ιστορία με ισχυρές δόσεις χιούμορ. Ακροβατεί ανάμεσα στο δραματικό και το κωμικό, όπως συμβαίνει συνήθως και στη ζωή. Οι πιο δύσκολες καταστάσεις ξεπερνιούνται με χιούμορ και στις πιο αστείες εμπεριέχεται το δράμα. Αυτό ήταν η πυξίδα και το ζητούμενο στην υλοποίηση της ταινίας. Θέλαμε η ιστορία να αποτελεί ένα γενναίο, κοροϊδευτικό βγάλσιμο της γλώσσας απέναντι στο φόβο. Κεντρικό δίδυμο της ιστορίας τα δύο αδέλφια, ο Άκης και ο Τίμος, γύρω τους ένα παζλ χαρακτήρων που ενισχύουν τη δραματουργία χωρίς να την πλαισιώνουν απλά. Οι δύο γυναίκες, αποτελούν καταλύτη στα γεγονότα, στο παρελθόν και στο σήμερα και καθορίζουν με τη στάση τους την πορεία της ιστορίας. Η προετοιμασία της ταινίας ξεκίνησε τον προηγούμενο χειμώνα και τα γυρίσματα στις αρχές Μαΐου. Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν στα τέλη Ιουλίου, αφού ζήσαμε τον μεγάλο καύσωνα και πολύωρα απαιτητικά νυχτερινά γυρίσματα, όπως η σκηνή στο βενζινάδικο και το ξημέρωμα με τους δυο ήρωες στον βράχο πάνω από τη θάλασσα. Η μαγεία όμως ενός κινηματογραφικού γυρίσματος κάνει την κούραση και το άγχος να ξεχνιούνται. Όταν μάλιστα έχεις δίπλα σου έμπειρους επαγγελματίες, συνεργείο και ηθοποιούς στους οποίους ξέρεις ότι μπορείς άφοβα να στηριχτείς. Συνεργάστηκα για πρώτη φορά με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και πρέπει να πω ότι μαγεύτηκα με τη συμπεριφορά του, τον επαγγελματισμό του, την αφοσίωση του στην ταινία και τέλος με την υποκριτική του που έδωσε στην ταινία μια ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα. Με τον Φάνη δεν ήταν η πρώτη συνεργασία και ήταν για μια ακόμη φορά απόλαυση. Όσο για το υπόλοιπο καστ , πρέπει να πω ότι ήταν μια ευτυχής στιγμή για μένα αλλά και για την ταινία, ήμουν πολύ τυχερός, αλλά και δικαιώθηκα για τις επιλογές μου.Τέλος, να αναφέρω τη συνεργασία μου με τον Θέμη Καραμουρατίδη, του οποίου το ταλέντο, το ήθος και η αγάπη που έδειξε για αυτήν την ταινία με συγκίνησαν ιδιαίτερα όσο και η υπέροχη μουσική του που ντύνει την Τζαμάικα” αναφέρει ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ανδρέας Μορφονιός.

Πρωταγωνιστούν: : Σπύρος Παπαδόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Μελέτης Ηλίας, Νίκος Παντελίδης, Μαίρη Ευαγγέλου, Ίρις Πανταζάρα, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκος Ορφανός