Κοτόπιτα με λαχανικά

Κοτόπιτα με λαχανικά

Αγαπώ πολύ τις πίτες γιατί μπορείς να αυτοσχεδιάσεις με ότι υλικά έχεις στο ψυγείο. Επίσης, τώρα τις γιορτές το κρέας που περίσσεψε μπορείς να το βάλεις μέσα στα φύλλα και να ετοιμάσεις την πιο νόστιμη πίτα.

Την συγκεκριμένη συνταγή την κάνω ακόμα και σε ένα επίσημο τραπέζι γιατί είναι πολύ νόστιμη, γίνεται εύκολα και δεν έχει πολλές θερμίδες.

 

Υλικά

2 φύλλα για πίτα

1 κομμάτι από στήθος κοτόπουλου

1 ξερό κρεμμύδι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

6 φρέσκα μανιτάρια

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

1 πορτοκαλί πιπεριά

Λάδι

Αλάτι

Εκτέλεση

Σ΄ ένα κατσαρολάκι βράζω το κοτόπουλο για περίπου 20λεπτά. Σ’ ένα ταψί ρίχνω λάδι και βάζω το πρώτο φύλλο γεμίζοντας το με κομματάκια από το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Έπειτα το κλείνω με το άλλο φύλλο. Προθερμαίνω το φούρνο και το ψήνω στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

 

Extra tips

  • Αντί για κοτόπουλο μπορείς να βάλεις κιμά.
  • Μπορείς να βάλεις το κρέας που σου έχει περισσέψει
  • Αν αγαπάς τα τυριά μπορείς να προσθέσεις ανθότυρο ή όποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σου.
  • Στο super market θα βρεις πολλά και διαφορετικά φύλλα για πίτα, επίλεξε όποιο προτιμάς. Αν πάρεις λεπτά φύλλα βάλε 3-4 από κάτω και άλλα τόσα από πάνω.