Τις γιορτινές μέρες, φαντάζομαι, έφαγες πολύ κρέας όπως κι εγώ. Για την ακρίβεια έτρωγα μόνο κρέας σε κάθε εκδοχή του: στη γάστρα, στη κατσαρόλα, στο ταψί.

Αυτή την περίοδο κάνω μια μικρή αποτοξίνωση επιλέγοντας ψάρι και πολλά λαχανικά. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ μα πολύ νόστιμη και την συνδυάζω με πράσινη σαλάτα.

Υλικά

2 κομμάτια φρέσκο σολομό

5κουταλιές μουστάρδα

1κουταλιά μέλι

Λάδι

Αλάτι

Εκτέλεση

Σ΄ ένα ταψί βάζω τα δύο κομμάτια του σολομού. Σ’ ένα μικρό μπολ ρίχνω την μουστάρδα, το μέλι και το λάδι και το αναμειγνύω. Μόλις είναι έτοιμο το dressing το χύνω πάνω στο σολομό. Έπειτα προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνω τον σολομό για 10 περίπου λεπτά. Σερβίρω με πράσινη σαλάτα.

 

Tips

  • Όταν ρίξεις το dressing πάνω στο σολομό μπορείς να το βάλεις για 2 ώρες στο ψυγείο. Δίνει περισσότερη ένταση στο ψάρι.
  • Εκτός από σαλάτα μπορείς να το συνοδέψεις και με σπιτικό πουρέ.

Καλή επιτυχία!